Over Buro Balance

Mijn naam is Lisette Budding. Vanuit een gevoel van onbalans ben ik in 2014 gestart met Buro Balance. Ik werd boventallig verklaard bij een reorganisatie. Was ik daarvoor altijd degene geweest die zelf koos om elders aan de slag te gaan, nu werd die keuze mij opgelegd. Het zorgde voor frustratie, onmacht en verdriet. Maar al snel zag ik kansen; ik ben van nature een optimistisch en positief persoon. En zo begon ik voor mezelf als coach. Want mijn hele loopbaan was ik al geboeid door het vraagstuk hoe mensen met onbalans in hun loopbaan omgaan. De naam voor Buro Balance is daarom niet willekeurig gekozen. Balans betekent dat je in evenwicht bent. Mijn visie is dat je balans zorgt voor vitaliteit. Kansen om jezelf te ontwikkelen. Altijd in balans zijn is een utopie; er gebeurt nu eenmaal van alles in een leven. En onbalans is ook niet per definitie slecht; het dwingt je na te denken, te reflecteren, in actie te komen. Er zijn nu eenmaal geen pieken zonder dalen. Met een hernieuwde balans ben je weer gegroeid. Dichter bij jezelf staan en niet (of minder) onder invloed van de meningen van anderen. Je handelt vanuit je kracht en blijft trouw aan jouw waarden.

Als je bij mij komt met een loopbaanvraag, ervaar je een gevoel van onbalans. Bijvoorbeeld door (aanstaand) ontslag, een gevoel van uitputting of het idee dat je niet meer past in de organisatie waar je al zo lang werkt. Je kunt bij me komen omdat je al een aantal werkgevers hebt “ versleten’ en telkens na korte tijd het gevoel krijgt wederom niet op je plek te zijn. Of wellicht een heel andere vraag. Maar altijd speelt het gevoel van onbalans een rol. Dat gevoel veroorzaakt onrust, angst of letterlijk fysieke pijn. Vanuit die onbalans, gaan we samen aan de slag. Wat veroorzaakt dat gevoel en wat is voor jou eigenlijk in balans zijn? Want gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. En dus ziet jouw balans er weer anders uit dan die van je collega of buur. En verschilt hij ook van je leidinggevende of beste vriend(in).  Het doel van coaching is dat je uit onvrede over je huidige situatie, werkt aan de door jou gewenste situatie. Ook als die gewenste situatie nu niet helder voor je is. In mijn coaching maak ik gebruik van verschillende tools. Ik zet je aan het werk met verschillende opdrachten of maak gebruik van een assessment. De inzet van tools wordt afgestemd op jouw loopbaanvraag en behoefte. In de coaching ben ik betrokken, vind ik ruimte voor wat humor belangrijk, en ben ik direct. Ik luister aandachtig, maar breng je ook gerust soms uit je evenwicht door je een vraag te stellen waar je op moet kauwen.  

Wil je kennismaken om te zien of je met mij jouw loopbaanvraag wilt oppakken? Bel of mail mij. Je kunt gebruik maken van het contactformulier op de website of bel; 06 1188 5839