Met het einde van het jaar in zicht is het terugblikken begonnen. De overzichten zijn weer samengesteld. We zien of lezen gebeurtenissen terug die ons vrolijk stemmen maar helaas ook die minder vreugdevol zijn en ronduit verdrietig. Dat gebeurt niet alleen op mondiaal vlak, ook in ieders persoonlijke leven wisselen vreugde en verdriet elkaar af. Terugblikken betekent echter ook vaak vooruit kijken. Wat zijn de voornemens voor het nieuwe jaar? Waar heb je invloed op en kan of wil je veranderen?

Het kan zijn dat je nu al weet dat er in 2017 een belangrijke verandering in je loopbaan gaat plaatsvinden. Omdat je weet dat je uit dienst treedt door de reorganisatie bij je werkgever. Een stap maken vanuit deze situatie naar een nieuwe baan kan betekenen dat je je zorgen maakt. Hoe te solliciteren en waar vind jij de best passende vacatures. Zeker als je ook nog verdrietig voelt of zelfs boos bent over het aanstaande ontslag.

Een nieuw jaar kan ook betekenen dat je vindt dat het nu tijd wordt voor een volgende loopbaanstap. Omdat je niet meer kunt groeien in je huidige functie. Omdat je niet meer mee kunt in je eigen functie. Of omdat je je simpelweg niet meer thuis voelt bij je huidige werkgever. Waar liggen  je mogelijkheden en hoe benut je die? Hoe vertel je aan anderen wat je te bieden hebt en wat jij nodig hebt om te kunnen excelleren?

Of overkomt het je weer bij je beoordeling over het afgelopen jaar dat je niet onder woorden weet te brengen wat je allemaal gedaan hebt en hoe je dat gedaan hebt? Dat de communicatie tussen jou en je manager niet goed verloopt. En je telkens weer overrompeld wordt?  Dat het gesprek altijd lijkt te gaan over je ontwikkelpunten en dat je daar toch echt iets aan moet doen in het nieuwe jaar. En dat er weinig oog is voor je kwaliteiten omdat dat toch gewoon is?

Als één van de voorgaande situaties herkenbaar is voor je, is het tijd om actie te ondernemen. Om te voorkomen dat je 2017 eindigt met een ontevreden gevoel omdat er niets is veranderd. Om weer zicht te krijgen op wie je bent. Of je al je pogingen voor sollicitaties op niets zijn uitgelopen en de frustraties de overhand nemen. De PPA, ook wel bekend als de DISC, kan jou, al dan niet in combinatie met een aantal loopbaangesprekken, verder helpen. Het resultaat is dat je weer zicht hebt op je kwaliteiten en gerichte acties kan ondernemen. Kom in actie en neem contact met mij op. De eerste aanmelding krijgt een gratis PPA met adviesgesprek!