Trots zijn en dat laten merken. Het lijkt simpel en dat is het ook. En wat mij betreft een logisch vervolg op de voorwaarden om kritisch te blijven op elkaar en kwaliteit te stimuleren. Want in een omgeving waar werkgever en werknemer een volwassen arbeidsrelatie met elkaar onderhouden, is er verbondenheid. Verbondenheid omdat men met elkaar in een omgeving werkt aan een optimaal product of een uitstekende dienstverlening. Als je als werkgever ziet dat “jouw” mensen daar volledig voor gaan, mag je trots zijn dat je dat met elkaar bereikt. De waardering daarvoor uitspreken of op een andere manier laten blijken, is een logisch gevolg. En die waardering is dan voor medewerkers in loondienst en mogelijke tijdelijke medewerkers.

Als je als medewerker ziet dat jouw bijdrage in een organisatie meetelt in het uiteindelijke resultaat, is dat ook iets om trots op te zijn. Oog hebben voor je eigen inbreng en weten dat dat voortkomt uit de inzet van jouw talenten. De waardering vervolgens in ontvangst kunnen nemen van de organisatie. Of dit nu in de vorm is van een salarisverhoging of een compliment van je leidinggevende. Andersom is er dan ook ruimte voor waardering naar je werkgever. Trots kunnen vertellen waar je werkt en wat je doet. Dat hoeft niet altijd kritiekloos te zijn, maar wel met waardering en een positieve inbreng. Een organisatie waar ruimte is voor deze wijze van samenwerken, heeft meer kans op succes. Het levert een veilige en vertrouwde omgeving op met een bedrijfscultuur die de waardering voor elkaar stimuleert. Want negativiteit vergiftigd.

Wil je je ervaring met mij delen? Als werkgever die bemerkt dat het misschien beter kan of ervaart dat er veel negativiteit is. Maar ook als werknemer; ben je trots op het werk wat je doet en de organisatie waar je het voor doet? Of merk je dat je houding negatief is? En wil je weten hoe je een verandering tot stand kunt brengen? Neem contact met mij op. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.