Buro Balance moedigt aan te werken vanuit jouw balans. Omdat ik erin geloof dat in balans je talenten het beste uit de verf komen. Omdat je in balans de juiste afweging kunt maken tussen verstand en onderbuikgevoel. Omdat je in balans jezelf recht doet en de juiste keuzes kunt maken. Omdat je in balans met veranderingen en tegenslagen om kunt gaan.

In balans zijn betekent dat je je op een aantal fronten sterk voelt. Fysiek omdat je gezond bent en je lichamelijk goed voelt. Mentaal omdat je beschikt over een gezonde dosis zelfvertrouwen en de wereld met een open geest tegemoet treedt. Verbondenheid, omdat je van verschillende groepen deel uitmaakt die je bevestiging geven en moed om door te gaan. En tot slot weet je je ontspanning te vinden omdat geest en lijf in rust momenten weer kracht opdoen.

De balans zorgt ervoor dat je veerkracht toont op momenten dat het tegen zit. Want soms overkomen je dingen waar je niet voor gekozen bent. Anderen doen dat voor je of het is simpelweg een kwestie van enorme pech. Je balans bepaalt dan eigenlijk hoe je uiteindelijk weer die keuzes kunt maken om door te gaan. Maar wanneer en hoe kun je nadenken over je balans?

Hoe vaak hoor ik niet dat mensen het daar echt te druk voor hebben. Zelf riep ik dat ook best vaak; te druk, want wat er allemaal nog moet. En welke rollen en verantwoordelijkheden ik allemaal wel niet had. Ik zeg het nu niet meer; ik heb het niet druk, er zijn simpelweg zaken waar ik wel en waar ik geen tijd aan wil besteden. Die keuzes zijn soms bewust en vaak onbewust gemaakt. Maar ook bij de niet bewuste keuzes is er een afwegingsmoment geweest. En heb ik onbewust de keuze gemaakt en voel ik mij er goed bij. Het zorgt over het geheel voor balans, al staat die soms best wel eens onder druk. En ben ik mij zeer bewust wat dat betekent voor mijn balans. Ik weet wat een juiste balansĀ  voor mij doet. En maak ik weer bewuste keuzes om die balans te hervinden.

Wil jij bewust stil staan bij jouw balans? En kun je daar ondersteuning of een kritische noot bij gebruiken? Bel of mail mij en we bespreken samen de mogelijkheden.

Met hartelijke groet,

Lisette